Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Oppskrifter > Supper > Fiskesuppe - enkel og rask

Fiskesuppe - enkel og rask

(4 porsjoner)

 

400 g fiskefilet, gjerne en blanding av forskjellige typer fisk (for eksempel torsk, steinbit, laks, hyse)

2 gulrøtter

1 bit sellerirot

½ purre

1 gul løk

2 hvitløksbåter

1 liter fiskebuljong (eller fiskekraft)

3 dl fløte

litt salt

litt pepper

1 ts maizena

 

Til pynt:

litt finklippet fersk gressløk

eventuelt noen reker uten skall

 

Start med å skrelle gulrøttene og sellerien. Ta av de ytterste bladene på purren. Skjær grønnsakene i tynne, små strimler. Skjær hvitløken også i tynne, små strimler. Finhakk løken. Hell fiskebuljongen (eller fiskekraften) og fløten i en kjele. Ha i alle grønnsakene, kok opp, og la grønnsakene småkoke i 10 minutter. Krydre med litt salt og pepper. Rør ut 1 ts maizena i 0,5 dl kaldt vann. Tilsett jevningen i suppen, litt etter litt i en jevn stråle mens du rører i suppa.

Like før servering: Kok opp suppen igjen. Imens skjærer du opp fiskefiletene i passelige biter.

Tilsett fiskebitene, ta gryta vekk fra kokeplaten, og la fisken trekke i suppa – det tar omtrent 5 minutter. Klipp gressløken rett opp i den ferdige suppa.

Vil du ha i reker, tilsetter du dem rett før servering.

 

 

Ekstra tips:

Du gjerne bytte ut 2 dl av fiskekraften med 2 dl hvitvin, hvis du ønsker det.

 

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Astrid ( Kristiansund)

Jeg har brukt D3-vitaminkrem en god stund nå. Målte nylig nivået av D-vitamin i blodet og fikk i dag beskjed om at det var helt normalt! Jeg har tidligere hatt store problemer med å tåle D-vitamin i tablettform og er nå kjempeglad over at denne kremen virker!

Flere kundeerfaringer