Helse Of Kost logo

Hovedsiden > Oppskrifter > Middag > Viltgryte

Viltgryte

(4 porsjoner)

 

800 g elgskav eller reinsdyrskav (også kalt finnbiff)

smør til steking

2 løk

2 gulrøtter

300 g ferske sjampinjonger eller annen sopp (frossen kan også brukes)

1 dl tørkede tranebær

1 kvast fersk timian

5 dl kjøttkraft (eller bruk 1 buljongterning til 5 dl vann)

100 g grønne erter (kan gjerne være frosne)

1 dl rømme

salt

pepper

litt fersk grovhakket persille

Brun kjøttet i smør i en stekepanne. Stek i flere omganger, så kjøttet får en ordentlig stekeskorpe. Legg det ferdigstekte kjøttet til side i en glassbolle eller lignende.

Skjær opp løkene i store biter. Skjær gulrøttene i skiver. Ha smør i stekepannen, og fres løkbitene og gulrotskivene litt før du legger dem til side sammen med kjøttet. Lag tykke skiver av sjampinjongene, og stek dem også i smør.

Finn fram en gryte (gjerne en jerngryte). Ha i kjøtt, løk, gulrot, sopp, tranebær og timian. Hell over kraft (eller buljong). Kok opp, skru ned varmen, og la gryten småkoke i 20 minutter.

Tilsett erter og rømme, og la gryten småputre videre i 5 minutter. Smak til med litt salt og pepper. Grovhakk litt fersk persille som drysses over rett før servering.

Server viltgryten sammen med potetmos eller annen rotmos.

 

 

Disse ingrediensene kan bestilles her i nettbutikken www.helseogkost.no :

Naturata økologiske tranebær

Diverse økologiske buljonger

Diverse salt

Diverse økologiske krydder

HANDLEKURV

Handlekurven din er tom.

VIS HANDLEKURV GÅ TIL KASSEN

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Roger ( Oslo)

Veldig bra nettbutikk, enkelt å finne frem og rask levering. Personlig vil jeg anbefale det flytende probiotika-produktet Vita Biosa som selges her - det har virkelig gjort underverker for min fordøyelse.

Flere kundeerfaringer

Anbefalt av: Startsiden KeyWeb.no JenteROM - n���¸kkelen til jenter p���¥ nett