Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Magen og tarmene > Vita Biosa 1 liter

Vita Biosa 1 liter

1 liter

kr 295,00

Antall:

Er tarmen din glad, har du det også bra. Tarmens indre overflate utgjør hele 300-400 kvadratmeter. Omtrent 80% av immunforsvaret vårt er knyttet direkte til denne enorme tarmslimhinnen og er derfor helt avhengig av at vi opprettholder balansen i den indre mikrofloraen. En sunn tarmflora betyr bedre immunforsvar, bedre fordøyelse og dermed også mer velvære og overskudd i hverdagen. Vita Biosa er et økologisk, Debio-godkjent flytende probiotika-produkt, som består av en nøye utvalgt blanding av krydderurter og andre planter som er gjæret sammen med en spesiell blanding av melkesyrebakterier.

God helse starter i tarmen

De gode melkesyrebakteriene i tarmsystemet vårt jobber hele tiden for å hindre at skadelige og sykdomsfremkallende bakterier skal vinne fram. Derfor er det alltid viktig å stelle pent med kroppens ”inneklima”, så de indre vaktmesterne våre har gode arbeidsforhold.

I tusenvis av år har immunforsvaret vårt tilpasset seg naturens betingelser. Men de siste 50-70 årene har det skjedd store forandringer på grunn av den moderne livsstilen. Inntaket av naturlige mikroorganismer er nå på bare omtrent 10% av det opprinnelige. Årsaken er blant annet det moderne landbrukets sammenpressing av matjord, bruken av sprøytemidler og kunstgjødsel, raffinering av råvarer, konserveringsmidler, antibiotika og så videre. Den samlede effekten av dette er at mange mennesker og dyr har fått en stor ubalanse i tarmsystemet sitt.

Vita Biosa gir tilskudd av gode tarmbakterier

Melkesyregjæring har vært brukt i århundrer på grunn av sin positive virkning på fordøyelsen. Vita Biosa er ikke noe mystisk ”mirakelmikstur”. Det er rett og slett en blanding av krydderurter og andre planter som er fermentert sammen med en spesiell blanding av melkesyrebakterier.

Melkesyrebakteriene danner ulike fordøyelsesenzymer, vitaminer og andre livsoppbyggende stoffer som er med på å spalte maten og øke både fordøyelseskapasiteten og næringsopptaket. Dette virker samtidig styrkende på immunforsvaret på mange områder.

Under formeringen av melkesyrebakteriene i tarmen dannes ytterligere melkesyre og andre organiske forbindelser som er med på å øke kroppens evne til å skille ut avfallsstoffer.

Med Vita Biosa balanseres kroppens pH-verdi og holdes på et nivå som er gunstig for sammensetningen av en ønsket tarmflora. Samtidig blir opptaket av næringsstoffer forbedret. Dette kan også bidra til å gi deg mer overskudd i hverdagen.

Vita Biosa med kraftig antioksidant-effekt

Under produksjonsprosessen trekker mikroorganismene virkestoffene ut av urtene i blandingen. Vita Biosa inneholder derfor mange kraftige antioksidanter. Disse virker ikke bare i fordøyelseskanalen, men har også effekt helt ut i den enkelte celle i kroppen. Dette virker positivt på energinivået i kroppen og er en av årsakene til de mange positive tilbakemeldingene som kommer fra brukerne av Vita Biosa.

Vita Biosa renser kroppen

Vita Biosa har for de fleste en sterkt rensende og avgiftende effekt. Det er derfor viktig å drikke rikelig med rent vann gjennom hele dagen når du bruker Vita Biosa (minst 1,5 liter, gjerne mer). Ha alltid med deg en flaske vann, så er det lettere å huske på at du skal drikke. I tillegg kan du gjerne drikke noen kopper te også – du finner mange gode teer her i nettbutikken vår.

Vita Biosa kan hjelpe ved blant annet:

 - urolig mage ved antibiotika-kurer

 - treg mage eller løs mage

 - urolig mage under reiser

 - lett magekatarr

 - lett forhøyet kolesterol

 - lette plager ved allergi

 - lett eksem og periodisk psoriasis

Vita Biosa er et probiotisk næringsmiddel med dokumentert effekt. Dokumentasjonen er basert på forskningsresultater fra produsentens egne leverandører av bakteriestammer.

Vita Biosa er laktosefri og kan brukes av melkeallergikere.

Innhold:

Vann, økologisk sukkerrørsmelasse, økologiske urter og andre planter (anis, basilikum, bukkehornskløver, dill, einebær, fennikel, svarthyll, ingefær, kvann, kjørvel, lakrisrot, oregano, peppermynte, persille, romersk kamille, rosmarin, salvie, brennesle og timian) og melkesyrebakterier (Lactobacillus acidophillus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus casei, Bifidobacterium animalis, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium longum, Streptococcus thermophilus, Lactococcus lactis sbsp. Lactis, Lactococcus lactis subsp. Lactis biov. Dacetyllactis, Leuconostoc pseudomesenteroides).

Produksjonen av Vita Biosa blir styrt etter HACCP-prinsippene fastsatt fra Mattilsynet og EU, siden produktet klassifiseres som mat. Vita Biosa er økologisk sertifisert (Debio-godkjent) og produseres i Norge.

Vita Biosa inneholder ingen former for genmodifiserte organismer.

Oppbevaring før åpning:

 Beskyttes mot sollys, ellers ingen spesielle betingelser (innholdet holder seg stabilt når korken er forseglet). Uåpnet Vita Biosa flaske er holdbar i 12 måneder fra produksjonsdato.

 Oppbevaring etter åpning:

 I kjøleskap (garantert holdbar ca. 2 måneder etter åpning ved kjølig oppbevaring).

Dosering og bruk:

Som generell styrking av tarmfloraen – til voksne:

Startdose på 5-10 ml daglig. Økes gradvis til 30-60 ml daglig, eventuelt enda mer etter behov. Vi anbefaler at du tar litt til hvert av de tre hovedmåltidene. Vita Biosa kan tas direkte som en liten dram rett etter maten. Siden smaken er litt syrlig er det mange som foretrekker å blande den i juice eller annen væske.

Som generell styrking av tarmfloraen – til barn:

Startdose på 2-5 ml daglig. Økes gradvis til ca. 1 ml/kg kroppsvekt.

Del gjerne dagsdosen til barn i to, halvparten rett etter frokost, halvparten rett etter middag. Vita Biosa har en litt syrlig smak og kan derfor gjerne blandes i juice eller annen væske.

Pleie av munnhulen:

Den unike mikroflorakulturen i Vita Biosa kan hemme plakkdannelse og er dermed med på å hindre hull i tennene, dannelse av tannstein, betennelse i tannkjøttet og andre lidelser. Ta rett og slett noen dråper på tannbørsten din eller gurgle munnen din med Vita Biosa før sengetid.

Pleie av huden:

Ved å fortynne Vita Biosa med litt vann får du et ypperlig hudpleiemiddel. Det kan brukes til rensing eller til omslag på alle former for hudlidelser hos både mennesker og dyr.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

Roger ( Oslo)

Veldig bra nettbutikk, enkelt å finne frem og rask levering. Personlig vil jeg anbefale det flytende probiotika-produktet Vita Biosa som selges her - det har virkelig gjort underverker for min fordøyelse.

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer