Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Hjertet og blod... > AminoJern 100 tabletter

AminoJern 100 tabletter

100 tabletter

kr 175,00

Antall:

Jern er en viktig del av hemoglobinet som gir blodet den røde fargen. Det er jernet som binder oksygen fra lungene, så de røde blodcellene kan frakte oksygenet vi puster inn rundt til kroppens celler. Jern inngår også i oppbyggingen av protein og i energiproduksjonen via en rekke ulike enzymer.

Hvem trenger jerntilskudd?

Undersøkelser har vist at så mange som hver fjerde kvinne i menstruerende alder kan ha jernmangel. Gravide og ammende har også lett for å få for lite jern. Forskning har vist at opptil 80 % av alle kvinner har jernmangel i siste del av svangerskapet. For gravide anbefales det derfor ofte å starte med AminoJern så tidlig i svangerskapet som mulig (jernlageret bør imidlertid først måles hos lege/jordmor).

Andre deler av befolkningen som kan være utsatt for jernmangel, er barn som spiser lite og ungdom i vekst med dårlige kostvaner. Det samme gjelder voksne kvinner og menn som spiser lite eller går på lavkalori-diett.

Symptomer på jernmangel

Før du tar et jerntilskudd kan det uansett være fornuftig å be legen om å måle jernlageret (serum ferritin, som det kalles på fagspråket). Dette vil gi deg et helt sikkert svar på om du trenger ekstra tilskudd av jern.

Symptomer på jernmangel kan være tretthet, svimmelhet, kvalme, kraftløshet og blek hud.

Når kroppen forbruker mer jern enn den tilføres gjennom kosten, vil jernlageret gå tilbake og etter hvert tømmes helt. Først når jernlageret er i ferd med å tømmes, vil blodprosenten (hemoglobinverdien på fagspråket), begynne å synke.

Jernmangel defineres som en tilstand der blodprosenten er normal, men hvor kroppens jernlager er i ferd med å tømmes.

Blodmangel (jernmangelanemi på fagspråket) er derimot en tilstand der både kroppens jernlager er helt tomt, samtidig som blodprosenten er for lav.

Hvordan virker AminoJern?

I AminoJern finnes en spesiell jernforbindelse, Ferrochel, som er utviklet og patentert av Albion Laboratories Inc. i USA. I Ferrochel ligger jernmolekylet omgitt av to aminosyrer, en på hver side. De danner det som kalles for et dipeptid. Når du tar AminoJern, vil kroppen gjenkjenne dipeptidet. Det suges lett opp gjennom tarmveggen, og jernet får være med som gratispassasjer. Vel innenfor skiller de to aminosyrene lag, og vips: der ligger jernet klart til bruk! Du får en langt bedre utnyttelse av jernet og slipper trøbbel med magen. AminoJern absorberes faktisk opptil fire ganger bedre enn tradisjonelle jernpreparater.

I vanlige jerntilskudd frigjøres jernet allerede i tarmen. Tarmen er imidlertid ikke så flink til å suge opp rent jern, og mye av jernet vil rett og slett havne i toalettet. Mens jernet driver rundt i tarmen kan det dessverre forårsake en del problemer. Et eksempel: Jern og sink er antagonister – det vil si at de hemmer opptaket av hverandre. Sink er viktig for immunforsvaret ditt, men det bryr ikke jernet seg om. Her er det ingen nåde. Sinken blir rett og slett dyttet bort, og resultatet kan være at sinkopptaket blir betydelig hemmet. Selen og kobber er andre viktige mineraler som ikke liker seg i nærheten av jern i tarmen. I AminoJern er jernet ”pakket inn”, så det ikke ødelegger for opptaket av verken sink eller andre mineraler som du trenger.

Innhold:

Hver tablett AminoJern inneholder 25 mg jern. AminoJern inneholder ingen animalske ingredienser og er derfor velegnet også for vegetarianere. Tablettene kan tas til måltider uten at opptaket reduseres.

Ingredienser:

Fortykningsmiddel (cellulose), Ferrochel = aminosyrechelatert jern (Ferrous bisglycinate), antiklumpemiddel (d-kalsiumfosfat), fortykningsmiddel (kryssbundet natriumkarboksymetylcellulose), medium kjedede triglyserider fra kokosnøtt, overflatebehandlingsmiddel (hydroksypropylmetylcellulose), fargestoff (jernoksider).

Dosering og bruk:

Anbefalt daglig dosering er 1 tablett daglig.

Morsomt å vite om røde blodceller og jern

 - Det er ca. 25 000 milliarder røde blodceller i kroppen til et voksent menneske

 - Dersom vi legger alle de røde blodcellene til et menneske etter hverandre, vil de gå fem ganger rundt jorden ved ekvator

 - Det tar mindre enn et halvt minutt fra en rød blodcelle forlater hjertet til den kommer tilbake igjen

 - Du produserer så mye som 115 millioner røde blodceller hvert minutt

 - En rød blodcelle ”lever” i ca. 120 dager før den brytes ned

 - Jernet i røde blodceller som nedbrytes blir brukt på nytt og på nytt til å danne nye blodceller – det resirkuleres

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

Karen ( Bergen)

Kjøpte AminoJern, da jeg lider av jernmangel (er vegetarianer), og kan trygt anbefale dette produktet til andre. Det kan tas sammen med mat, og det gir ikke fordøyelsesproblemer slik mange andre jernpreparater kan gjøre. AminoJern inneholder heldigvis ikke animalske ingredienser.

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer