Helse Of Kost logo

Hovedsiden > Nettbutikk > Bøker om helse... > Bok: Det vilda köket

Bok: Det vilda köket

192 sider innbundet

kr 319,00

Antall:

Året rundt byr naturen på en hel del ville vekster som er gode å spise. Alt som kreves for å begynne å forsyne seg av naturens eget spiskammers er at du åpner øynene og tar deg tid til å plukke. Da kan du få tilgang til en helt ny verden av spennende smaker, noe som gourmetrestaurantenes kjøkkensjefer allerede har oppdaget. I oppskriftsboka ”Det vilda köket” viser urtespesialisten Lisen Sundgren veien til favorittene sine blant alt det spiselige fra naturen, mens kokken Rune Kalf-Hansen har utviklet oppskriftene der det ville får en naturlig plass i både supper, salater, fiskeretter, kjøttretter, oljer, kryddersalt, desserter, drinker og mye, mye mer. De lekre fotografiene er tatt av fotografen Charlotte Gawell.

 

 

Boka er delt inn i avsnitt etter årstidene:

Vår

Forsommer      

Høysommer

Sensommer

Høst

Vinter

 

Ambisjonen til forfatterne er å inspirere deg til å gå ut i naturen og samle inn det som vokser i nærmiljøet ditt. Du kommer til å spare penger – å plukke nyper og nesler er helt GRATIS – og samtidig vil du bidra til en bærekraftig husholdning. Alt som kreves av deg er at du lærer deg hva som er spiselig og at du faktisk tar deg tid til å plukke.

Det finnes både enkle og mer kompliserte oppskrifter i boka. Vekstene som er valgt ut er helt vanlige, de vokser i prinsippet i hele Sverige og Norge – og de er lette å gjenkjenne.

Om du er helt nybegynner: start helt enkelt, velg ut en eller to vekster per sesong som du kjenner deg trygg på. Lær deg hvordan de ser ut, hvordan de lukter og hvor de vokser. Etter hvert som du blir kjent med de ville vekstene, vil du helt sikkert bli inspirert til å lære enda mer om flere av dem.

De ville vekstene er ikke tilgjengelige hele året – de har hver sin vekstsesong. I boka lærer du hvilke planter som er best i de forskjellige sesongene.

Lykke til med skattejakten på ville vekster!

 

 

 

Kort om forfatterne:

Rune Kalf-Hansen er kokk. Han har arbeidet med kortreist og økologisk mat i mange år. Han har skrevet flere kokebøker, driver et mat-atelier og brenner for å utvikle og forbedre den skandinaviske matkulturen.

 

Lisen Sundgren er urtespesialist og arbeider ved Rosendals trädgård i Stockholm. I mange år har hun plukket og spist ville vekster som hun også har introdusert for restaurantbransjen. Hun har skrevet flere bøker om urter og holder foredrag, kurs og urtevandringer for allmenheten.

 

Charlotte Gawell, bokens fotograf, har tatt bilder til mange kjente svenske bøker, framfor alt om mat og hagearbeid.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

HANDLEKURV

Handlekurven din er tom.

VIS HANDLEKURV GÅ TIL KASSEN

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Arne ( Haugesund)

Står og går mye på jobb, har ofte hatt vondt i leggene om kvelden. Ble anbefalt å prøve Weleda Venadoron og har bare godt å si om dette produktet.

Flere kundeerfaringer

Anbefalt av: Startsiden KeyWeb.no JenteROM - n���¸kkelen til jenter p���¥ nett