Helse Of Kost logo

Hovedsiden > Nettbutikk > Bøker om helse... > Bok: Basisk mat

Bok: Basisk mat

192 sider, innbundet

kr 379,00

Antall:

I boka ”Basisk mat” får du vite hva basisk kosthold er – og hvordan det virker i kroppen din. Ved å spise mer basisk mat og mindre syredannende mat, vil du balansere kroppens pH-verdi, og du vil føle deg bedre enn du har gjort på lenge. Energien vil øke, vekten vil normalisere seg, og du vil kjenne deg flere år yngre i løpet av noen få måneder. Boka ”Basisk mat” byr på over 100 fristende og velsmakende vegetaroppskrifter på frokoster, salater, forretter, supper, middager, snacks, kaker og desserter.

 

 

Kroppen består av syre og base, og hos mange er syreverdien (pH-verdien) for høy. En frisk og velfungerende kropp skiller ut et syreoverskudd, men stress og et typisk vestlig kosthold med mye sukker og ferdigmat forsurer kroppen. Dette kan resultere i hodepine, vedvarende forkjølelser, mageproblemer, muskel- og leddsmerter, lavt energinivå og dårlig søvn.

Ved å spise mer basisk mat og mindre syredannende mat, vil du balansere kroppens pH-verdi, sånn at du blir friskere.

Et basisk kosthold består av fersk og frisk mat. Maten skal være så naturlig som mulig, det vil si økologisk helsekost – i all hovedsak vegetarisk, med et og annet innslag av belgfrukter og hele korn som et supplement til all frukten og grønnsakene. Frukt og grønt kan spises rå, lett kokt eller i form av spirer, sånn at proteinnivået blir høyere.

Det du trenger er å balansere inntaket av alle de tre matvaregruppene – karbohydrater, protein og fett. Boka "Basisk mat" (originaltittel: "Honestly Healthy") gir deg mange gode råd om dette.

 

 

Hva er basisk mat?

Det finnes to måter å definere hva som er basiske matvarer: de som er basiske når de inntas, og de som blir basiske når de kombineres med fordøyelsesenzymene i munnen, magesekken og tynntarmen.

Enkelt forklart inneholder all vegetarmat – som grønnsaker og noe frukt, nøtter, frø, belgfrukter og hele korn – en rekke overveiende basiske mineraler. De er basedannende. Animalske produkter, samt fermentert, bearbeidet og fritert mat er derimot syredannende.

Matvarer har ulike nivåer av basisk kraft, og i boka ”Basisk mat” er det oppgitt hvilken gruppe oppskriften tilhører. På denne måten kan du velge måltider og småretter, sånn at du kan nøytralisere de syredannende matvarene, få et mer balansert kosthold og en best mulig helse.

 

 

 

Litt om forfatterne:

Natasha og Vicki har samarbeidet helt siden 2009. Sammen har de blant annet skapt konseptet Honestly Healthy, som du kan lese om her:

www.honestlyhealthy.com

 

 

Natasha Corrett

Natasha er en profesjonell vegetarkokk og gründer som begynte å eksperimentere med smaker og konsistenser i restaurantkjøkkenenet til faren sin allerede som tenåring. Hun utviklet en interesse for sunn mat tidlig i karrieren og er overbevist om at et basisk kosthold gir utallige helsefordeler. I dag utvikler hun oppskrifter, arrangerer helsereiser og holder kurs i basisk matlaging.

 

Natasha blogger her:

http://honestlyhealthyfood.com/category/natasha-blog/

 

 

Vicki Edgson

Vicki har jobbet som ernæringsterapeut siden 1998, og har hele tiden samarbeidet med ulike leger for å skape en bro mellom de ulike kunnskapsfeltene. Hun har skrevet flere bøker, og var også med på å starte konseptet The Food Doctor. Hun arrangerer prisvinnende helsereiser, skriver helseartikler og har også ledet programmer om mat og helse på BBC.

 

Vicki’s hjemmeside:

http://www.vickiedgson.com/

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

HANDLEKURV

Handlekurven din er tom.

VIS HANDLEKURV GÅ TIL KASSEN

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Arne ( Haugesund)

Står og går mye på jobb, har ofte hatt vondt i leggene om kvelden. Ble anbefalt å prøve Weleda Venadoron og har bare godt å si om dette produktet.

Flere kundeerfaringer

Anbefalt av: Startsiden KeyWeb.no JenteROM - n���¸kkelen til jenter p���¥ nett