Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Enzymer / coenz... > SHIFT SuperZym-1 bredspektret enzymkompleks 60 kapsler

SHIFT SuperZym-1 bredspektret enzymkompleks 60 kapsler

60 kapsler

kr 275,00

Antall:

Maten vi spiser inneholder forskjellige næringsstoffer som kroppen trenger til vedlikehold, reparering, fjerning av avfallsstoffer og til å produsere energi. For å utnytte næringsstoffene må kroppen dele dem opp ved hjelp av enzymer. SHIFT SuperZym er et bredsprektret enzymprodukt som hjelper deg med å utnytte proteiner, karbohydrater og fett fra maten. SuperZym er det første komplette enzymtilskuddet på det norske markedet, spesialutviklet for et nordisk kosthold.

SuperZym-1 Bredspektret (også kjent som SuperZym ORIGINAL) inneholder en unik kombinasjon av 12 forskjellige fordøyelsesenzymer, som hjelper deg med å utnytte næringsstoffene fra maten.

SuperZym-1 Bredspektret består av:

 - Lipase – et enzym som hjelper til med å dele opp fettstoffer fra maten

 - 4 enzymer for fordøyelse og spalting av proteiner, så de raskt blir til lettopptakelige aminosyrer og peptider

 - 7 enzymer som bryter ned stivelse, fiber og tungt fordøyelige karbohydrater til enkle sukkerarter som kroppen lett kan nyttegjøre seg av

SuperZym-1 inneholder kun enzymer fra vegetabilske kilder. Til forskjell fra animalske enzymer, er de vegetabilske enzymene i SuperZym-1 aktive i alle pH-miljøer. Derfor er de også virksomme gjennom hele fordøyelsesprosessen – også i magesekkens sure pH-miljø. Dette er viktig for en optimal fordøyelse.

Innhold:

297 mg SuperZym-1 enzymkompleks per kapsel (vegetabilsk kapsel).

1 kapsel SuperZym-1 gir følgende enzymaktivitet:

 25.000 HUT Pepsidase

 9.500 DU Amylase

 10.000 HUT Protease 6.0

 40 SAPU Protease 3.0

 15.000 HUT Protease 4.5

 12 AGU Glucoamylase

 1500 FIP Lipase

 100 GaIU Alfa-galactosiadse

 10 endo-PGU Pectinase

 400 DP Malt diastase

 325 SU Invertase

 100 CU Cellulase

Bruksveiledning:

Anbefalt daglig inntak er 3 kapsler daglig.

Ta 1 kapsel sammen med frokost, 1 sammen med lunsj og 1 sammen med middag. For alle best opptak kan SuperZym-1 gjerne tas midt i måltidet. Kapselen skal alltid svelges hel.

Ved store og tunge måltider kan det for øvrig være gunstig å innta 2 kapsler.

Normalisering av mage- og tarmfunksjonen kan skje umiddelbart, men vanligvis vil du merke bedring i løpet av 7 til 14 dager. For enkelte kan det imidlertid ta lengre tid – dette gjelder spesielt hvis du har hatt problemer med fordøyelsen over tid.

SuperZym-1 kan trygt brukes sammen med andre mage- og tarmtilskudd (inkludert prebiotika og probiotika).

Litt om enzymer og fordøyelsen vår

Maten vi spiser består av tre hovedgrupper av næringsstoffer: proteiner, fett og karbohydrater. For at kroppen skal kunne ta opp næringsstoffene, må maten nedbrytes og fordøyes til mindre partikler. Til dette trenger kroppen enzymer, som setter i gang oppdelingen av maten.

Enzymer er imidlertid følsomme overfor varme. Mat som er varmebehandlet over 50 grader inneholder ikke lenger aktive enzymer. Spiser du mye varmebehandlet mat må kroppens egne organer ta ansvar for all nedbrytningen av maten. Moderne matvareproduksjon fjerner det meste av enzymene som finnes naturlig i maten. Dette svekker også fordøyelsen og øker presset på kroppens organer.

Enzymgruppen som spalter proteiner kalles protease.

Enzymgruppen som spalter fett kalles lipase.

Enzymgruppen som spalter karbohydrater kalles amylase.

 

Innenfor disse tre gruppene av enzymer finnes det flere forskjellige enzymtyper som kompletterer hverandre underveis i fordøyelsesprosessen, og som er aktive i de forskjellige pH-miljøene i magen og i tarmsystemet.

Fordøyelsesprosessen begynner allerede i munnen. Aller først brytes maten ned fysisk, ved hjelp av tungen og tennene. Enzymet amylase frigjøres i spyttet og starter nedbrytingen av karbohydrater i munnen. Det er derfor viktig at vi tygger maten ordentlig, fordi dette øker utsondringen av spytt.

Maten glir etter hvert nedover til magesekken, der fordøyelsesprosessen fortsetter. I den nedre delen av magen tilføres magesyre, som desinfiserer og aktiverer proteinspaltende enzymer i et surt miljø. I tolvfingertarmen skjer hoveddelen av nedbrytingen gjennom tilførsel av bikarbonat, galle og enzymer fra bukspyttkjertelen. Alle de tre enzymtypene – protease, lipase og amylase – er da aktive i tolvfingertarmens høye pH-miljø. I tynntarmen tilkommer ytterligere nye enzymer som gjennomfører sluttfasen av spaltingen, så matens næringsstoffer kan passere gjennom tarmveggen for deretter å bli tatt opp i blodet.

Mangel på fordøyelsesenzymer gir som ofte mye luft i magen på grunn av ufordøyd mat som blir liggende unødvendig lenge i tarmsystemet. Dette er både ubehagelig og uheldig for fordøyelsen. Behovet for tilskudd av enzymer øker med årene. Bukspyttkjertelens evne til å produsere fordøyelsesenzymer faller årlig med 10 prosent fra 30-årsalderen.

 

Litt om SHIFT High End Supplements

SHIFT er en serie kosttilskudd av eksepsjonell kvalitet utviklet i samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale forskere og eksperter.

Under utviklingen av produktene er det først og fremst råvarenes effekt og kvalitet som er viktig. Alle råvarene i SHIFT-produktene kjøpes derfor direkte fra produsent for å sikre at produktene får en overkommelig utsalgspris til tross for den unike kvaliteten.

SHIFT står for en høy etisk standard i alle henseende. Enten det dreier seg om råvarer, produksjon, brukervennlighet, effekt eller dokumentasjon: kun det aller beste er godt nok.

Se alle produktene i SHIFT-serien her:

SHIFT High End Supplements

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

Nina ( Solbergelva)

Jeg er født med sukrose-/fruktoseintoleranse. Det vil si at jeg ikke kan spise mat som inneholder sukker, fruktsukker eller melkesukker, og at mitt blodsukker går ned når jeg spiser sukkerholdig mat, altså helt motsatt av alle andre. Jeg har slitt med oppblåst mage i alle år, og har selvfølgelig prøvd mye rart – men har ikke funnet noen ting som hejlper. MEN endelig: nå har jeg funnet ut av det. Prøvde SHIFT SuperZym Original – og fikk virkning umiddelbart! Har brukt dette i kun to uker, og har nå en mage som ser noenlunde normal ut (ikke som tidligere hvor det så ut som om jeg hadde svelget en basketball).

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer