Helse Of Kost logo

Hovedsiden > Artikler > Krydderurter > Kamille

Kamille

(Matricaria chamomilla)

Smak: mild, epleaktig.

 

Til mat: små kvister av kamille smaker godt i salat og gir en spesiell smak til sauser. Finhakket kamille kan også blandes i bakverk.

 

Som naturmedisin: kamillete er velkjent som beroligende og søvndyssende, kamilleavkok virker mot tarmbesvær (også kolikk) og lindrer menstruasjonssmerter, virker mot tett nese fordi den åpner bihulene, god som øyebad for slitne øyne og som middel mot insektbitt.

 

Dyrking og stell: ettårig, sår seg ofte selv, trives best i full sol i mager, gjerne fuktig og sandholdig jord. Kamille kalles ofte for ”vekstdoktoren”, fordi syke planter friskner til når kamille plantes i nærheten. Den kan dyrkes i potter, bruk såjord (kaktusjord), bland gjerne inn litt ekstra sand og pass på å vanne regelmessig.

HANDLEKURV

Handlekurven din er tom.

VIS HANDLEKURV GÅ TIL KASSEN

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Karen ( Bergen)

Kjøpte AminoJern, da jeg lider av jernmangel (er vegetarianer), og kan trygt anbefale dette produktet til andre. Det kan tas sammen med mat, og det gir ikke fordøyelsesproblemer slik mange andre jernpreparater kan gjøre. AminoJern inneholder heldigvis ikke animalske ingredienser.

Flere kundeerfaringer

Anbefalt av: Startsiden KeyWeb.no JenteROM - n���¸kkelen til jenter p���¥ nett