Helse Of Kost logo

Hovedsiden > Artikler > Krydderurter > Estragon

Estragon

Estragon, fransk (Artemisia dracunculus)

Estragon, russisk (Artemisia dracunculoides)

 

Smak: den franske har en mild, fin, litt anisaktig aroma, mens den russiske har en ”råere”, litt mer gressaktig smak. (Av den grunn er den franske mest egnet til matlaging.)

 

Til mat: i sausene bearnaise og hollandaise, fin til kylling, høns, kanin, kalvekjøtt, fisk og skalldyr, kan erstatte gressløk i omeletter og eggerøre. Også god i grønne salater og velsmakende i potetsalat og andre retter med potet.

 

Som naturmedisin: uttrekk av estragon har vært brukt som appetittvekker, for å lindre magekatarr og øke produksjonen av fordøyelsesvæsker.

 

Dyrking og stell: begge variantene er flerårige, men den franske er ikke så vinterherdig her i landet. I de gunstigste strøkene av landet holder det med å dekke den til med granbar eller løv, ellers kan den også overvintre i potte innendørs. Estragon trenger god jord, en solrik, veldrenert vokseplass og regelmessig vanning. Vil du dyrke den i potter, bruker du vanlig blomsterjord blandet med noen never kugjødselkompost, god drenering i pottene, som plasseres der hvor du har sol mesteparten av dagen. Kjøper du estragon i potte i dagligvarebutikk og ikke har tenkt å bruke hele planten med en gang, må du dele den i to og plante i romslige, veldrenerte potter med blomsterjord blandet med kugjødselkompost. Da kan du få langvarig glede av den ferdigkjøpte planten.

HANDLEKURV

Handlekurven din er tom.

VIS HANDLEKURV GÅ TIL KASSEN

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Karen ( Bergen)

Kjøpte AminoJern, da jeg lider av jernmangel (er vegetarianer), og kan trygt anbefale dette produktet til andre. Det kan tas sammen med mat, og det gir ikke fordøyelsesproblemer slik mange andre jernpreparater kan gjøre. AminoJern inneholder heldigvis ikke animalske ingredienser.

Flere kundeerfaringer

Anbefalt av: Startsiden KeyWeb.no JenteROM - n���¸kkelen til jenter p���¥ nett