Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nye produkter > Helios Umami buljong vegetabilsk gjærfri 6 terninger

Helios Umami buljong vegetabilsk gjærfri 6 terninger

Helios (Norge)

6 terninger à 11 g

kr 35,00

Antall:

Umami er den femte grunnsmaken (– de andre fire smakene er: søtt, salt, surt og bittert.) Selve ordet umami betyr ”velsmakende” på japansk. Umami kan beskrives som en ”naturlig buljongsmak”. Den viktigste egenskapen er at den er en effektiv smakforsterker, og den brukes derfor som tilsetning i mat. Kjøtt og fisk er naturlige kilder til umami. Men både grønnsaker og grønnsakskraft kan også være rike på umami. Felles for alle grønnsaker er at umamismaken kommer tydeligere fram når de er blitt varmebehandlet.

 

 

Helios Umamibuljong er helt vegetabilsk og gjærfri og gir matrettene dine en god og fyldig smak.

 

 

Innhold:

Havsalt, shea smør*, maisstivelse*, 10% grønnsaker (tomat*, gulrot*, purre*, stekt løk*, selleri*, gresskar*), konsentrert grønnsaksjuice* (gulrot*, løk*), 1,6% misopasta* (soyabønner*, bygg*, havsalt), krydder*, urter* (inneholder selleriblad), hvitløk* solsikkeolje*.

 

*fra godkjent økologisk jordbruk

Økologisk sertifisering: Debio-godkjent her i Norge.

 

Næringsinnhold per 100 gram:

Energi 1241 kJ / 299 kcal

Fett 22,1 g

Karbohydrater 21,0 g

Protein 2,3 g

Salt 45,8 g

 

OBS: Allergi-advarsel:

Inneholder bygg (gluten), soya og selleri.

 

 

Bruksveiledning:

Løs opp en Helios Umami buljong terning i 5 dl kokende vann.

 

 

Litt om umami

Umami ble først påvist i 1908 av den japanske forskeren Kikunae Ikeda (1864-1936). Han klarte å påvise umamismaken gjennom tang fra havet, og analyserte seg fram til at det var glutamat. Kjemisk sett er glutamat saltformen av glutaminsyre. Glutaminsyre er en aminosyre som finnes naturlig i flere matvarer som for eksempel kjøtt, fisk og annen sjømat, kylling, melk, ost, tomat, mais og sopp. Dette er en helt vanlig og helt nødvendig aminosyre som kroppen vår trenger, blant annet til vekst og utvikling. Når produsenter tilsetter glutamat i maten, regnes det som et tilsetningsstoff, og har fått nummeret E621. Det finnes også syntetiske erstatninger for naturlig glutamat, i form av monosodium glutamat – gjerne forkortet til MSG.

Helios Umami buljong terninger er laget av grønnsaker og havsalt og inneholder kun naturlig glutamat (ikke MSG).

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Astrid ( Kristiansund)

Jeg har brukt D3-vitaminkrem en god stund nå. Målte nylig nivået av D-vitamin i blodet og fikk i dag beskjed om at det var helt normalt! Jeg har tidligere hatt store problemer med å tåle D-vitamin i tablettform og er nå kjempeglad over at denne kremen virker!

Flere kundeerfaringer