Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nye produkter > Helios Quinoamel 300 g

Helios Quinoamel 300 g

Helios (Norge)

300 g

kr 89,00

Antall:

Quinoa (Chenopodium quinoa) er fra naturens side helt glutenfri og kan derfor trygt brukes også av deg som har glutenintoleranse. Inka-indianerne i Andesfjellene har dyrket quinoa i over 5000 år, og quinoa er blitt kalt både ”moder korn” og ”superkorn” fordi det er så utrolig næringsrikt. Quinoa frøene inneholder blant annet dobbelt så mye protein som ris. De er også en god kilde til fosfor, jern, magnesium, vitamin A, E og B. Quinoa inneholder dessuten mer sunt fett og mer kalsium enn de fleste andre korn.

Quinoa er en ettårig plante i gåsefotfamilien (bladene kan minne om gåseføtter), og er i slekt med vår egen meldestokk. På hver plante sitter klynger av små frø som kan brukes på samme måte som ris. I Sør-Amerika omtales quinoa ofte som ”little rice”, og verden over blir den vanligvis regnet som en kornsort siden den brukes på lignende måte som ”ekte” korn. Botanisk sett er quinoa imidlertid en frøplante.

Quinoa inneholder bra med protein og dessuten essensielle fettsyrer. Frøene inneholder også en god del fiber, som gjør dem spesielt nyttige for fordøyelsen. Quinoa har en mild, litt nøtteaktig smak.

Quinoa kan med fordel spises av hele familien – også av de aller minste.

 

 

Innhold:

Økologisk, naturlig glutenfritt mel av hel, hvit quinoa.

 

Næringsinnhold per 100 gram:

Energi 

1488 kJ / 355 kcal 

Fett 

5,9 g 

- hvorav mettede fettsyrer  

0,50 g 

 Karbohydrater 

62,4 g 

 - hvorav sukkerarter 

1,6 g 

 Kostfiber 

6,9 g 

 Protein

12,2 g 

 Salt

0,08 g

 

 

 

Bruksveiledning:

Helios Quinoamel kan gjerne blandes med andre melsorter og brukes til baking, vafler, pannekaker, grøt etc. Det er også flott som glutenfritt bindemiddel i supper, sauser og i grønnsakretter.

Til baking kan Helios Quinoamel gjerne erstatte opp til 50% av annet mel i brøddeigen. Det gir deg et saftigere brød med en mild smak – husk bare på at deigen må være skikkelig bløt.

 

 

Tips: Hvis du åpner posen og ikke bruker opp hele innholdet med en gang:

På grunn av det høye fettinnholdet i Quinoamel, er det en fordel å oppbevare det resterende melet kjølig oppi en tett boks. Dette forhindrer at melet blir harskt. For aller best resultat, bør Quinoamel brukes innen 3 måneder etter åpning.

 

 

Quinoa-velling

(1 porsjon)

2 ss Quinoamel

2 dl helmelk (eller plantemelk)

litt salt

 

Visp sammen melk og Quinoamel. Kok opp under omrøring. Ha i litt salt – etter smak. Det kan også være godt å ha noe søtt i vellingen.

Ta gjerne en titt på utvalget av søtningsmidler her i nettbutikken helseogkost.no

 

 

Quinoa pannekaker

1,25 dl Quinoa mel

1,25 dl Quinoa flak

6 dl helmelk (eller plantemelk)

3 egg

½ ts salt

 

Visp sammen alle ingrediensene. Stek små pannekaker.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Astrid ( Kristiansund)

Jeg har brukt D3-vitaminkrem en god stund nå. Målte nylig nivået av D-vitamin i blodet og fikk i dag beskjed om at det var helt normalt! Jeg har tidligere hatt store problemer med å tåle D-vitamin i tablettform og er nå kjempeglad over at denne kremen virker!

Flere kundeerfaringer