Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nye produkter > Ester-C den originale 1000 mg 60 tabletter

Ester-C den originale 1000 mg 60 tabletter

60 tabletter

kr 195,00

Antall:

Mennesket er en av de få dyreartene som ikke har evnen til å produsere C-vitamin selv. Derfor må vi ha daglig tilførsel av dette viktige vitaminet. Ester-C er et patentert C-vitamin som opptas hurtig i kroppen og holder seg aktivt i cellene i inntil 24 timer. Det er er syrenøytralt og dermed skånsomt for magen.

 

Ester-C ble utviklet av fremragende amerikanske forskere gjennom 10 år. Målet var å skape et C-vitaminprodukt som kroppen kunne oppta hurtig og lett. Det var også viktig å unngå bivirkninger.

Formelen er så spesiell at Ester-C ble verdens første C-vitaminprodukt som har oppnådd patentbeskyttelse. Det er den unike sammensetningen og det faktum at Ester-C absorberes hurtigere i kroppen som ligger til grunn for patentet.

Ved produksjonen benyttes bare vann som løsningsmiddel. Det påvirker prosessen blant annet slik at Ester-C er helt syrefri og har samme pH-verdi som destillert vann.

 

 

Innhold:

Vitamin C (kalsiumaskorbat), fyllemiddel (mikrokrystallinsk cellulose, kryssbundet natriumkarboksimetylcellulose), sitrusbioflavonoider (hesperidin), overflatebehandlingsmiddel (hydroksyprobylmetylcellulose, gummi arabicum, talk, glyserol), stabilisator (magnesiumsalt av næringsfettsyrer), antiklumpemiddel (kiseldioksid).

 

Innhold per tablett:

C-vitamin 1000 mg

Bioflavonoider 200 mg

 

 

Bruksveiledning:

Normal dosering er 1 tablett daglig.

 

Skal ikke brukes av barn under 11 år.

 

 

Litt om C-vitamin

C-vitamin er en sterk antioksidant og må være med for at kroppen skal kunne danne hvite blodlegemer til immunforsvaret. Det er også helt nødvendig for dannelsen av bindevev, bruskvev, benvev og tannben – og det fremmer dessuten opptaket av kalsium og jern i kroppen. Som antioksidant kan C-vitaminet bidra til å forsinke aldringsprosessen ved at det reduserer dannelsen av rynker, og det kan også motvirke for høyt innhold av farlig LDL-kolesterol i blodet.

For mange kan det være nødvendig med ekstra tilskudd av C-vitamin i tillegg til det vanlige kostholdet. Dette gjelder spesielt hvis du har en stressende hverdag, hvis du trener intensivt og hvis du røyker (både stress, trening og nikotin øker kroppens behov for C-vitamin). Også allergikere kan ha god nytte av ekstra C-vitamin fordi det kan bidra til å senke kroppens histaminproduksjon.

C-vitamin har også stor betydning for kroppens avgiftningsevne. Det kan derfor være smart med ekstra tilskudd av C-vitamin samtidig som du tar en utrensingskur.

Har du planer om å bli mamma eller pappa i nærmeste framtid, kan det være gunstig for både den kvinnelige og den mannlige fruktbarheten med ekstra tilskudd av C-vitamin. Også gravide og ammende anbefales noe mer C-vitamin enn ellers fordi dette vitaminet har en sentral rolle i mange av prosessene både under svangerskapet og etterpå (i forbindelse med melkeproduksjonen).

C-vitaminets historie begynte omkring 1747. Da oppdaget den skotske legen James Lind at det fantes ”noe” i sitrusfrukter som så ut til å kunne forhindre at den beryktede sykdommen skjørbuk brøt ut. Imidlertid skulle det drøye helt fram til 1912 før man forsto at det virkelig fantes at spesielt stoff i sitrusfruktene. Dette stoffet ble kalt C-vitamin.

Først i 1933 fastslo forskerne den kjemiske formelen for C-vitamin. Ved den syntetiske framstillingen ble det kalt for askorbinsyre. Askorbinsyre består av hvite krystaller som lett løses i vann med en svakt sur reaksjon. Kjemisk sett er askorbinsyre relativt ustabilt og vil lett oksideres. På grunn av framstillingsprosessen var det tidligere vanlig å få bivirkninger som diaré og sur mage hvis du inntok høye doser av C-vitamin.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Astrid ( Kristiansund)

Jeg har brukt D3-vitaminkrem en god stund nå. Målte nylig nivået av D-vitamin i blodet og fikk i dag beskjed om at det var helt normalt! Jeg har tidligere hatt store problemer med å tåle D-vitamin i tablettform og er nå kjempeglad over at denne kremen virker!

Flere kundeerfaringer